Ποια ακίνητα του δημοσίου βγαίνουν στο σφυρί παραμονές Χριστουγέννων;

Γιατί καθυστερεί η δημοπρασία των 12 ακινήτων της Πλάκας;

Σε νέο γύρο ηλεκτρονικής δημοπρασίας, μέσω του δικτυακού τόπου www.e-publicrealestate.gr, προχωρά στις 17 Δεκεμβρίου το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση επτά ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Και τα επτά ��κίνητα είναι σήμερα κενά, ενώ στο παρελθόν τα χρησιμοποιούσε το ελληνικό δημόσιο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ορισμένα διατηρητέα.

Τα ακίνητα που πωλούνται βρίσκονται στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, στο κέντρο της Μεσσήνης του δήμου Μεσσήνης, το τριώροφο διατηρητέο στο κέντρο της Πάτρας επί της οδού Αγ. Νικολάου 8, το λιθόχτιστο παραδοσιακό που στέγαζε το ειρηνοδικείο στην Ανδρίτσαινα του νομού Ηλείας, το κτίριο στην Παραμυθιά του νομού Θεσπρωτίας και το πρώην κτίριο του ειρηνοδικείου στην Κλειττορία του νομού Αχαΐας (για το οποίο δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον στον πρώτο διαγωνισμό). Στη Λίμνη Ευβοίας πωλείται διώροφο το οποίο επίσης στέγαζε το Ειρηνοδικείο και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλιακής οδού.

Η διαδικασία διεξάγεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο υποβάλλονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής και η κλειστή οικονομική προσφορά, ενώ στο δεύτερο στάδιο οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονική δημοπρασία μέσω του ιστότοπου του www.e-publicrealestate.gr.

Νωρίτερα, στα τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί (αν δεν υπάρξει νέα παράταση) η ηλεκτρονική δημοπρασία για το αξιόλογο πακέτο 12 ακινήτων της Πλάκας. Η διαδικασία καθυστερεί επειδή σε κάποια από τα κρατικά ακίνητα βρίσκονται σήμερα ιδιώτες ένοικοι που πρέπει να βγουν από αυτά. Σε άλλα βρίσκονται οργανισμοί του υπουργείου Πολιτισμού με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ να υποστηρίζουν πως υπάρχει δυσκολία με τα... κλειδιά των κτιρίων. Ανάμεσα στα ακίνητα περιλαμβάνεται και ένα το οποίο έχει καταλάβει ιδιοκτήτης σκαλωσιών προκειμένου να τις αποθηκεύσει!

Στο Ταμείο υποστηρίζουν πως κάθε περίπτωση τα ακίνητα θα περιέλθουν στους τελικούς πλειοδότες με την υπογραφή της σύμβασης επιφανείας, ελεύθερα από οποιοδήποτε σχετικό δικαίωμα τρίτου ή τυχόν παράνομη ή αυθαίρετη κατάληψη, χρήση κ.λπ., επομένως κάθε σχετική ενέργεια θα έχει ολοκληρωθεί προ της υπογραφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top