Επιμένει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για πρόστιμο στη ΓΓΠΣ του ΥΠΟΙΚ!

Για διαρροή φορολογικών δεδομένων

Μπορεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών να βρίσκεται πίσω από την επιβολή προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, όμως επιβλήθηκε και στην ίδια πρόστιμο, το οποίο παρά τις αντιρρήσεις της δεν «πέφτει» ούτε ανακαλείται!

Συγκεκριμένα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την υπ΄ αριθμ. 117/2014 απόφασή της απέρριψε την αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που ζητούσε να μειωθεί το πρόστιμό των 150.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί το 2013, λόγω της διαρροής απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων.

Το πρόστιμο καταλογίσθηκε επειδή πλήθος απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων,σχετικά με το σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα, για τα έτη 2000 (τουλάχιστον) έως 2012, έγιναν αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας από τρίτους, λόγω της έλλειψης κατάλληλων μέτρων ασφάλειας.

Η ΓΓΠΣ ζήτησε να της δοθεί ένας εύλογος χρόνος για συμμόρφωση και να μειωθεί το πρόστιμο, αλλά η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ δεν αμφισβητεί τα πραγματικά δεδομένα της διαρροής προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων και τις παραβάσεις που της αποδίδονται και απέρριψε το αίτημα για μείωση του προστίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top