Credit Suisse και Societe Generale περνούν «από κόσκινο» τον Τσίπρα(ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ)

Καμπανάκια κινδύνου "χτυπούν" για την Ελλάδα οι τράπεζες

Credit Suisse και Societe Generale περνούν «από κόσκινο» τον Τσίπρα(ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ)

​Δύο εκθέσεις «φωτιά» για το τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, δημοσιεύουν σήμερα οι τράπεζες Credit Suisse και Societe Generale.

«Αν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η Ευρωζώνη κινδυνεύει ξανά»

Σύμφωνα με την Societe Generale, η άνοδος το�� ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις επαναφέρει τους φόβους που υπήρχαν και πριν από δύο χρόνια (στις βουλευτικές εκλογές του 2012), τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση στους πρώτους μήνες του 2015 θα παραμένει κρίσιμη.

Η Societe Generale αναφέρει ότι οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα θα επαναφέρει τον κίνδυνο της διάλυσης της οικονομικής ένωσης και του ευρώ, εκτός και αν οι πολίτες της χώρας ψηφίσουν υπέρ της σταθερότητας και της τωρινής κυβέρνησης.

«Τουλάχιστον» σημειώνει η Societe Generale «η σημερινή κυβέρνηση έχει να επιδείξει κάποια επιτεύγματα σε συγκεκριμένους τομείς και μπορεί να ενισχυθεί από την ΕΕ, χωρίς, ωστόσο να υπάρχουν ακόμη σημάδια πως το ''κοινό εκλογικό'' συμφέρον έχει επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για την αξιολόγηση».

societe-generale.pdfsociete-generale.pdf

«Ευάλωτη η Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό»

Πέντε μήνες αβεβαιότητας για την Ελλάδα, που ενδέχεται να περιορίσουν την ανάκαμψη και να περιπλέξουν το μεταρρυθμιστικό έργο βλέπει η Credit Suisse σε έκθεσή της με τίτλο «Ελλάδα μη με αφήνεις έτσι».

Ωστόσο, εκείνο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η διαπίστωση της τράπεζας πως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στην εξουσία, θα καταφέρει να έλθει σε μια νέα συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έπειτα από μια ακόμη ρευστή περίοδο αλλαγών.

Σύμφωνα με την τράπεζα, ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός πως προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση κάτι που θα τον αναγκάσει να αναζητήσει πιθανές συμμαχίες στη Δημοκρατική Αριστερά και το Ποτάμι οδηγώντας τον σε μια πιο κεντροαριστερή προσέγγιση.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει η Credit Suisse ,ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε μια τέτοια συμφωνία, καθώς είναι μάλλον «πλάνη» η πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ και να ρυθμίσει μόνη το χρέος της τώρα που έχει πρωτογενές πλεόνασμα.

credit-suisse.pdfcredit-suisse.pdf

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top