Reuters: Αλλαγή σχεδίων για την Ελλάδα-Δεν μπορεί χωρίς την βοήθεια της ΕΕ

Πιέσεις από τους Ευρωπαίους και τις αγορές

Reuters: Αλλαγή σχεδίων για την Ελλάδα-Δεν μπορεί χωρίς την βοήθεια της ΕΕ

«Αλλάζει γνώμη η Ελλάδα για την έξοδο από το πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές». Αυτό εκτιμά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα μετά την απεμπλοκή της από το πρόγραμμα δανειοδότησης του ΔΝΤ, ενδεχομένως να ζητήσει να λάβει μια προληπτική πιστωτική γραμμή από την Ευρώπη για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια του Ταμείου.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο, εκτιμούν πως η Ελλάδα έχει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή, σε πλήρη χρηματοδότηση από τις αγορές, κατόπιν πιέσεων από την ΕΕ αλλά και από τους επενδυτές, που ξεπουλούν ελληνικά ομόλογα.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι υποστήριζαν παράλληλα πως οι Ευρωπαίοι αντιστέκονται και στις πιέσεις της Ελλάδας να σταματήσει τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ.

«Υπάρχει μια αναγνώριση στην ελληνική πλευρά ότι η πλήρης αποκοπή από τα προγράμματα της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για τη χώρα», αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters .

Άλλος αξιωματούχος υποστήριξε πως η απότομη ��νοδος στις αποδόσεις των ομολόγων ήταν «ένας έλεγχος της πραγματικότητας», ενώ αρκετοί αξιωματούχοι εκτίμησαν πως οι συζητήσεις στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο βοήθησαν επίσης στο να αλλάξει γνώμη η Ελλάδα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top