ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Ποιοι το δικαιούνται;

​Κι ενώ σήμερα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με σαφώς μειωμένη τιμή σε σχέση με πέρσι, λόγω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή αιτήσεων από όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 600.000 δικαιούχοι πήραν πέρσι το επίδομα θέρμανσης, το οποίο έφτασε συνολικά τα 175 εκατ. ευρώ.

Φέτος, οι δικαιούχοι θα πάρουν προκαταβολικά το ¼ του συνολικού ποσού του επιδόματος πριν αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το υπόλοιπο θα το εισπράξουν μετά την αγορά.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

Άγαμοι με ει��όδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

Η ποσότητα που επιδοτείται ανάλογα με την ζώνη κατοικίας διαμορφώνεται ως εξής:

Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α' ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας).
Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β' ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).
Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ' ��ώνη (Νομοί Αττικής −εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού−, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας).
Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ' Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top