ΞΕΚΙΝΑ σήμερα η διάθεση του φθηνότερου πετρελαίου

Στο 1,045 η τιμή του λίτρου

​Ξεκινά από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μετά από την μείωση 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Μάλιστα οι εκτιμήσεις είναι ότι οι πρατηριούχοι θα κρατήσουν τη μέση τιμή διάθεσης χαμηλά, μιας και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν συνεχώς, ενώ και ο καιρός ακόμα δεν έχει χειμωνιάσει.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στα αστικά κέντρα, θα προσεγγίσει το 1,045 ευρώ το λίτρο, ενώ στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, η τιμή θα είναι έξι με δέκα λεπτά ακριβότερη.

Ακόμα χαμηλότερη θα είναι η τιμή για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, αφού γι’ αυτούς η τιμή θα κινηθεί γύρω στα 0,80 ευρώ το λίτρο, μειωμένη κατά 0,245 ευρώ το λίτρο.

Ενόψει μάλιστα της έναρξης διακίνησης και διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός διέταξε την σύσταση συνεργείων ελέγχων των βυτιοφόρων για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top