Ετοιμάστε καυστήρες: Ξεκινά αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με χαμηλή τιμή

Τα κόστη και τα οφελή ανά περιοχή

Ετοιμάστε καυστήρες: Ξεκινά αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με χαμηλή τιμή

Ξεκινά αύριο Τετάρτη η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την διεθνή συγκυρία να είναι υπέρ του καταναλωτή, αφού η τιμή του αργού έχει πέσει παγκοσμίως. Παράλληλα ενεργοποιείται από αύριο η μείωση του ειδικού φόρου κατά 30%.

Η τιμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1 ευρώ και 5 λεπτά από 1,11 που είχε το λίτρο στις αρχές Σεπτεμβρίου και 1 ευρώ και 28 λεπτά που κόστιζε τον περασμένο Οκτώβρη. (- 17,9%)

Πιο ακριβή κατά 4 με 5 λεπτά αναμένεται να είναι η τιμή του λίτρου στην περιφέρεια λόγω του μεταφορικού κόστους.

Από 70 λεπτά θα ξεκινά η τιμή για όσους δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης.

Η ζώνη Α δικαιούται επίδομα για έως και 3.000 λίτρα και το όφελος για αυτή την ποσότητα υπολογίζεται στα 1.410 ευρώ. Στη β' ζώνη το όφελος για τα 1.800 λίτρα που επιδοτούνται εκτιμάται σε 846 ευρώ. Ενώ για τις ζώνες Γ και Δ ο δικαιούχος μπορεί να εξοικονομήσει έως 451 και 282 ευρώ αντίστοιχα.

zoni.jpg

Την ίδια ώρα, ενώ αύριο 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση πετρελαίου πολλοί πρατηριούχοι και βυτιοφορείς δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα το σύστημα εισροών εκροών.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζουν πως δεν θα δοθεί παράταση. Σύμφωνα με το νόμο, όσοι δεν διαθέτουν μέχρι σήμερα συστήματα εισροών εκροών, χάνουν αυτόματα το δικαίωμα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top