WSJ: Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τρόμαξαν τους επενδυτές

Επιφυλακτικοί με τα ελληνικά ομόλογα

WSJ: Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τρόμαξαν τους επενδυτές

​Έξι μήνες μετά την θεαματική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές οι επενδυτές το «ξανασκέφτονται», καθώς η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, η αδυναμία της κυβέρνησης να βρει τους 180 για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο άλλαξαν το κλίμα. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα εξηγεί ότι η απόδοση του 10ετούς Ελληνικού ομολόγου ξεπέρασε το όριο του 6,98%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, γεγονός που συνδέει με το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

«Αν γίνονταν εκλογές αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε με 26,7% ενώ η Νέα Δημοκρατία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα ακολουθούσε με 20,2%. Αυτό έχει σημασία γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αρκετές ψήφους για να εκλέξει νέο πρόεδρο, ένα εμπόδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς» αναφέρει το δημοσίευμα, και συνεχίζει: «Ο κ.Σαμαράς έπρεπε να προωθήσει αντιλαϊκά δημοφιλή μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών, σε μια προσπάθεια η Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο νωρίτερα. Αυτό το σχέδιο έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες που θα προτιμούσαν να μείνει η χώρα στο πρόγραμμα».

Ο αναλυτής της εταιρίας Insight Investment Γκάρεθ Κόουλσμιθ είπε στην εφημερίδα ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι έκπληξη ότι η αγορά ενσωματώνει μεγαλύτερους κινδύνους στην τιμολόγησή της».

«Ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι η Αθήνα έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο, αλλά συνεχίζουν να θεωρούν ριψοκίνδυνη επένδυση τα ελληνικά ομόλογα» λέει ο κ. Νικολ�� Μαρτινέλι, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Sturgeon Capital, η οποία αγόρασε ελληνικά ομόλογα κατά την έκδοση του Απριλίου και στην συνέχεια τα πούλησε στα μέσα του καλοκαιριού, επωφελούμενη από τη γρήγορη άνοδο των τιμών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top