Δεν είναι και τόσο... κεφάτη η νοικοκυρά όταν βλέπει τις τιμές στα γαλακτοκομικά!

Για αυξήσεις μιλά η ΕΛΣΤΑΤ, μειώσεις ισχυρίζεται το ΥΠΑΝ

Δεν είναι και τόσο... κεφάτη η νοικοκυρά όταν βλέπει τις τιμές στα γαλακτοκομικά!

​Οι τιμές στα γαλακτοκομικά έβαλαν "φωτιά" στο καλάθι της νοικοκυράς από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014... Αυτό έδειξαν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής αρχής που δημοσίευσε η Καθημερινή.

Πιο συγκεκριμένα, 8,76% ήταν η αύξηση που σημειώθηκε στο γιαούρτι, 8,25% στο νωπό γάλα, 5,72% στα τυριά και 5,34% στο τυρί φέτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην κατηγορία «Διατροφή και Μη Αλκοολούχων Ποτών» σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Σεπτέμβριο του 2013 καταγράφεται μείωση 1,5 %. Μέρος της μείωσης αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα γαλακτοκομικά και τα αυγά, καθώς δεν περιλαμβάνονται οι μειώσεις στην κατηγορία του γάλακτος που σημειωθήκαν από 22 Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία του υπουργείου αναφέρονται στον τελευταίο χρόνο, ενώ της ελληνικής στατιστικής αρχής στα τελευταία τρία χρόνια.

Όπως λένε οι καταναλωτές στο STAR, η λίστα με τα προϊόντα όταν κάνουν τις αγορές τους είναι απαραίτητη, καθώς έτσι εξοικονομούν χρήματα, ενώ το καρότσι πλέον δεν χρειάζεται, αφού οι περισσότεροι αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Παράλληλοι ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που δεν ψάχνουν πριν αγοράσουν.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top