Σέλινγκ: Δεν είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες θέλουν να ενταχθούν σε νέο πρόγραμμα

Σκέψη και ανησυχία στους Ευρωπαίους για το μέλλον της χώρας

Σέλινγκ: Δεν είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες θέλουν να ενταχθούν σε νέο πρόγραμμα

​Προβληματισμένος με την πρόθεση της Ελλάδας για μια πρόωρη έξοδο της από το πρόγραμμα βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Μιλώντας με Αυστριακούς δημοσιογράφους, πριν την έναρξη του Eurogroup, για την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να απεμπλακεί από το ΔΝΤ, ο κ.Σέλινγκ τόνισε ότι υπάρχει σκέψη και ανησυχία, εκτιμώντας πως ακόμη δεν είναι η ώρα για κάτι τέτοιο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις ακριβείς προτάσεις των Ελλήνων. Αλλά δεν είναι σίγουρο, αν οι Έλληνες θέλουν να ενταχθούν και πάλι σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, ή όχι», είπε ο κ.Σέλινγκ, ο οποίος διαδέχτηκε στην ηγεσία του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών τον Μίχαελ Σπίνετλεγκερ, που τον περασμένο Αύγουστο είχε παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά του (αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος).

«Θα πρέπει να αναμένουμε, τι θα καταθέσουν οι Έλληνες. Αλλά θα πρέπει να πω, ότι το βλέπουμε με κάποια σκέψη και ανησυχία, καθώς έχουν γίνει στην Ελλάδα κινήσεις που υπήρξαν πολύ αποφασιστικές για την όλη εξέλιξη της χώρας. Υποθέτω πως αυτό δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος», πρόσθεσε ο κ. Σέλινγκ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top