Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει το STAR για τον Ινδό τροικανό:Τρόικα και κυβέρνηση δεν συμφώνησαν παντού

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η προληπτική υποστήριξη που θέλει η Λαγκάρντ;

Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει το STAR για τον Ινδό τροικανό:Τρόικα και κυβέρνηση δεν συμφώνησαν παντού

​Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για το χρέος κύκλοι του Ταμείου σχολιάζοντας την πρόθεση της Ελλάδας να απεμπλακεί από το ΔΝΤ, επεσήμαναν στο STAR «πως οι αγορές είναι εύθραυστες», κάνοντας λόγο «για ρίσκο της Ελλάδας να φύγει από το πρόγραμμα».

Σχολιάζοντας την χθεσινή δήλωση της κ.Λαγκάρντ, η οποία τάχθηκε υπέρ «μιας σχέσης προληπτικής υποστήριξης της χώρας με το ΔΝΤ» οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν πως αυτό ουσιαστικά σημαίνει... συνέχιση του μνημονίου.

«Δεν ξεφεύγετε από τις υποχρεώσεις που έρχονται μαζί με ένα μνημόνιο. Μην έχετε την λανθασμένη αντίληψη ότι ξεφεύγετε από τις αρχικές δεσμεύσεις του προγράμματος» προειδοποιούν.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι του ΔΝΤ, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την «αλλοπρόσαλλη» στάση του νέου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, του Ινδού Ρίσι Γκογιάρ κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του STAR λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τρόικα και ελληνική κυβέρνηση δεν συμφώνησαν παντού», υπογραμμίζοντας ότι στο «Ταμείο υπάρχουν δύο φωνές».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν "το ΔΝΤ έχει επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ", οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν πως «το Ταμείο δεν έχει καμία επαφή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσ��ς», ενώ δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, οικονομικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον πλέκουν το εγκώμιο της Ελλάδας για τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει η χώρα με αφορμή και την έναρξη των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Του Δημήτρη Σουλτογιάννη

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top