Επιστροφές φόρου… χαμένες στη γραφειοκρατία!

Νέα ταλαιπωρία για χιλιάδες φορολογούμενους

Επιστροφές φόρου… χαμένες στη γραφειοκρατία!
Χιλιάδες φορολογούμενοι περιμένουν μάταια τις επιστροφές φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ, καθώς οι διασταυρώσεις των στοιχείων παραμένουν «μπλοκαρισμένες» στα πλοκάμια μιας απίστευτης γραφειοκρατίας.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, οι εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχουν κοινό λογισμικό σύστημα ώστε μπορούν να διασταυρώσουν αν υπάρχουν χρέη ώστε να γίνει συμψηφισμός.

Αποτέλεσμα; Να μην προχωράει ούτε η διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών του ΦΠΑ με οφειλές του φορολογούμενου προς στα ασφαλιστικά ταμεία. Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν γίνει λιγότεροι από 100 συμψηφισμοί! Κ��ι κάπως έτσι, ένα μέτρο όπως των αυτόματων συμψηφισμών που θα έλυνε πολλά προβλήματα τόσο στους φορολογουμένους όσο και στο Δημόσιο, δημιουργεί γραφειοκρατία και αγανάκτηση!

Πρόκειται για ένα πισωγύρισμα στη δημόσια διοίκηση, γεμίζοντας πάλι τις εφορίες με ουρές φορολογουμένων που ζητούν την επιστροφή φόρου.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αρκετοί φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν πως πρέπει να περάσουν από την εφορία. Και αναμένουν να πιστωθεί κάποια στιγμή το ποσό στους λογαριασμούς τους…

Δείτε το ρεπορτάζ του STΑR...
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top