«Κλειδώνει» μέχρι την Παρασκευή η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

100 δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία

Φαίνεται να κλειδώνει την Παρασκευή η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Την ίδια ώρα οι οφειλέτες στενάζουν κάτω από τα χρέη

Το αγκάθι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι πως ο μεγάλος αριθμός δόσεων θα κάνει πολλούς να αφήσουν τα χρέη τους να γίνουν ληξιπρόθεσμα.

Η νέα ρύθμιση για να διευκολύνει τους φορολογούμενους θα πρέπει να κινείται σε λογική πολλών δόσεων και μικρές προσαυξήσεων και να είναι απαλλαγμένη από τα προαπαιτούμενα που υπάρχουν στην πάγια ρύθμιση

Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες στενάζουν κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των οφειλών, ενώ άλλοι κινδυνεύουν κάθε μήνα να βγουν εκτός προθεσμίας στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Το σχέδιο θα προβλέπει για χρέη έως 15.000 ευρώ ότι ο οφειλέτης θα πληρώνει σε 100 μηνιαίες δόσεις, ενώ για χρέη άνω των 15.000 ευρώ θα πληρώνει σε 72 μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσο περισσότερες δόσεις επιλέγει ο φορολογούμενος για να αποπληρώσει το ληξιπρόθεσμο χρέος τόσο μικρότερη θα είναι η έκπτωση στις προσαυξήσεις.

Η κυβέρνηση φαίνεται να συμφώνησε με την τρόικα να γίνει χωριστή ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων και να μη συμπεριληφθούν στο τρέχον σχέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top