Γ.Γ. ΥΠΟΙΚ: «Από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη οι ελληνικές τράπεζες»

«Είναι κρίσιμη η ώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο» δήλωσε

Από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη είναι οι ελληνικές τράπεζες» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, μιλώντας στο συνέδριο της ΕΕΝΕ.

«Τα νέα εργαλεία παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ μπορούν να βοηθήσουν τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας αλλά για να συμβεί αυτό είναι αναγκαίο να μειωθεί η αβεβαιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση, η πολιτική σταθερότητα, μία συμφωνία για την έξοδο της χώρας από το δεύτερο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, πιθανώς περιλαμβανομένων και διευκολυντικών μέτρων, αλλά και η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι ακόμη και μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, είναι ζωτικής σημασίας» ανέφερε ο Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ.

Τόνισε ακόμα ότι «είναι η κρίσιμη ώρα που βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο του Προγράμματος Προσαρμογής και προσγειώνουμε το αεροσκάφος. Πρέπει όλοι μας να δείξουμε υπευθυνότητα και σύνεση, να εργαστούμε όλοι μαζί σε ένα Εθνικό Σχέδιο που θα ορίσει τη νέα πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top