Καμπανάκι από Kομισιόν για την ανεργία στην Ελλάδα

Όλο και αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι

Καμπανάκι από Kομισιόν για την ανεργία στην Ελλάδα

​Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κομισιόν για την ανεργία στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης, η ανεργία όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά συνεχώς αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι.

"Η μακροχρόνια ανεργία φαίνεται πως σταθεροποιείται στην πλειονότητα των χωρών της ΕΕ, ωστόσο εξακολούθησε να αυξάνεται σε χώρες που ήταν υψηλή, όπως στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο", αναφέρει η έκθεση.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ έχει φτάσει να βρίσκεται στα επίπεδα του 2000.

Όπως αναφέρει η έκθεση, μεταξύ του 2004 και του 2007, το εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε σε ρυθμούς υψηλότερους από αυτούς της οικονομίας, όμως από το 2010 άρχισαν να μειώνονται δραματικά, με το μεγαλ��τερο πλήγμα να το δέχονται τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, η ανεργία των νέων κυμάνθηκε από το 10% και κάτω σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν επηρεάστηκαν πολύ από την επιδείνωση του κλίματος στην αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα η Αυστρία και η Γερμανία, ενώ εκτοξεύθηκε σε ποσοστά από 50% και πάνω του οικονομικά ενεργού πληθυσμού σε χώρες που βίωσαν με σκληρό τρόπο την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Μάλιστα στις χώρες αυτές, η ανεργία των νέων είναι τρεις φορές υψηλότερη σε σχέση με το 2008.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top