Αυξήσεις σε δικαστικούς και ένστολους: Πόσα παραπάνω ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους

Τι προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Αυξήσεις σε δικαστικούς και ένστολους: Πόσα παραπάνω ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους

​Η αποκατάσταση του ύψους των αποδοχών των ένστολων θα ξεκινήσει από φέτος και μάλιστα από τον μισθό του Ιουλίου. Αυτό προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ήδη στον προϋπολογισμό του 2014 έχει εγγραφεί κονδύλι 541 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από την φετινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ποσό 414,7 εκατ. ευρώ έχει περιληφθεί στον φετινό προϋπολογισμό για χορήγηση αναδρομικών αποδοχών και συντάξεων των δικαστικών, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την περίοδο από 1 Αυγούστου 2012 ως 31 Ιουνίου 2014. Επίσης έχει ενσωματωθεί ποσό 126,2 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αυξημένων αποδοχών και συντάξεών τους από 1 Ιουλίου 2014 έως και 31.12.2014.

Ειδικότερα οι ένστολοι θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται και σε κάποιο βαθμό να πλησιάζουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, ενώ ��υτή την αύξηση θα την λάβουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014. Ωστόσο τα αναδρομικά που περιμένουν από τον Ιούλιο του 2012 έως σήμερα θα αρχίσουν να τα λαμβάνουν πιθανότατα από το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, οι βασικοί μισθοί θα αυξηθούν από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα ανάλογα και με τον βαθμό για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες. Δείτε σχετικό ΠΙΝΑΚΑ

pinakas.jpg
ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top