Πότε θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τον καταρροϊκό πυρετό;

Tι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγρ.Ανάπτυξης Π.Κουκουλόπουλος

Πότε θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τον καταρροϊκό πυρετό;

​Περίπου στα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τις απώλειες που έχουν υποστεί στα κοπάδια τους από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά.

Αυτό γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, στο πλαίσιο τρίωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ.Κουκουλόπουλο, στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα διευκρινίζει απολύτως διάφανα και με σαφήνεια το πλαίσιο παροχής των αποζημιώσεων αλλά και την επόμενη δέσμη μέτρων που θα αναληφθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του καταρροϊκού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο καταρροϊκός πυρετός έχει εξαπλωθεί σε 33 νομούς της χώρας. Συνολικά έχουν προσβληθεί 207.705 ζώα, εκ των οποίων τα 181.971 είναι πρόβατα, τα 24.769 είναι κατσίκες και τα 965 βοοειδή.

«Η κυβέρνηση, στέκεται δίπλα στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Θα τους παράσχουμε όλα τα μέσα και όλα τα εργαλεία» τόνισε ο κ.Κουκουλόπουλος, αναφέροντας παράλληλα κάποιες δράσεις του υπουργείου όπως, η ενεργοποίηση του προγράμματος «Άρτεμις» προκειμένου να μπει φραγή στις «ελληνοποιήσεις» εισαγομένου κρέατος. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για να διευθετηθεί πλήρως το θέμα των βοσκοτόπων, έτσι ώστε από την 1.1.2015 να μην υπάρχουν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη, είναι ειδική μελέτη προκειμένου να προσδιοριστεί εάν έχει αναπτυχθεί και σε τι βαθμό φυσική ανοσία στον καταρροϊκό πυρετό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top