Γ. Μανιάτης: 10.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2020

Εξαιρετικές οι ευκαιρίες στην ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων

Γ. Μανιάτης: 10.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2020

​Πρόβλεψη για τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2020 έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του αναμένεται να διατεθούν περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ στη διαχείριση και την ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων.

Μιλώντας στην ημερίδα «Διαχείριση και ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων στην Ελλάδα» που διοργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών, ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι εκκρεμεί ακόμα η συμμετοχή σημαντικών κονδυλίων που αναμένεται να προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα, όμως υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νέων τεχνολογιών στην διαχείριση των αποβλήτων.

Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί νέος πλούτος για τη χώρα και να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου κυκλικής οικονομίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε διεξοδικά στις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνουν το βιοαέριο και η βιομάζα, ενώ τόνισε ότι για τις οποίες καθυστερήσεις σημειώνονται ευθύνεται η γραφειοκρατία και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος, όσον αφορά στην επιβολή προστίμων από την ΕΕ εξαιτίας της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι πλέον και οι ελληνικές βιομηχανίες πρέπει να αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top