ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία: Δες πόσα χρήματα στοίχισε η κρίση στα ελληνικά νοικοκυριά

Μέσα σε επτά χρόνια οι Έλληνες έχασαν 107 δισ. ευρώ

​Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 107 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 που άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια της κρίσης, μέχρι το 2014.

Η γερμανική τράπεζα, Julius Baer πραγματοποίησε μελέτη, στην οποία συγκέντρωσε τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και αφαιρώντας τα χρέη τους, κατέληξαν στο πόσο μεγάλη ήταν η απώλεια των χρημάτων τους την περίοδο αυτή.

Έτσι, από τα στοιχεία που προέκυψαν, ο ιδιωτικός πλούτος στην Ευρώπη το 2013 ανήλθε στα 56 τρισεκατομμύρια ευρώ, στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2012.

Και μπορεί σύμφωνα με την μελέτη αυτή οι Γερμανοί να έγιναν πλουσιότεροι κατά 2 τρισ. ευρώ και οι Ελβετοί κατά ένα, όμως η εικόνα που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι ζοφερή.

Συγκεκριμένα ο πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε κατά 23%, που σημαίνει πρακτικά ότι οι Έλληνες την περίοδο της κρίσης έχασαν 170 δισ. ευρώ.

Πάντως μπορούμε να παρηγορηθούμε, αφού η κατάσταση στην Ισπανία ήταν χειρότερη, μιας και οι απώλειες που έζησαν τα νοικοκυριά άγγιξαν τα 28%.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top