ΤΕΛΟΣ τα ρουσφέτια για μεταθέσεις και μετατάξεις στο Δημόσιο

Τσουνάμι αλλαγών με εξετάσεις και αξιολόγηση

ΤΕΛΟΣ τα ρουσφέτια για μεταθέσεις και μετατάξεις στο Δημόσιο

​Τσουνάμι αλλαγών έρχεται στο Δημόσιο, όσον αφορά στις μεταθέσεις και τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα μεταθέσεων και μετατάξεων αλλάζει άρδην, αφορά το σύνολο του Δημοσίου και θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι που επιθυμούν να πάρουν μια μετάθεση ή να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία, θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις δύο φορές το χρόνο, τον Σεπτέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Πλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να ξεχάσουν τις τακτικές του παρελθόντος με τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις από πολιτικά πρόσωπα, ενώ εκτός από τις εξετάσεις που θα πρέπει να δώσουν, θα περνούν και από αξιολόγηση, ώστε να μετατεθούν ανάλογα με τα προσόντα τους στην κατάλληλη υπηρεσία.

Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει τι θα γίνει αν οι επιτυχόντες στις εξετάσεις είναι περισσότεροι από τις ανάγκες για την ίδια υπηρεσία ή την ίδια θέση, αν και πληροφορίες θέλουν τον λόγο να ��χει τότε ο ΑΣΕΠ που θα αξιολογήσει τα προσόντα τους.

Πάντως από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαβεβαιώνουν ότι οι εξετάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση ούτε με διαθεσιμότητα, ούτε με απολύσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top