«ΟΧΙ» στη μείωση συντάξεων λέει η κυβέρνηση στην τρόικα

Πιέζουν οι δανειστές για νέο ψαλίδι, ώστε να ελεγχθούν τα ελλείμματα των ταμείων

«ΟΧΙ» στη μείωση συντάξεων λέει η κυβέρνηση στην τρόικα

​Έντονες πιέσεις για νέο ψαλίδι στις συντάξεις ασκεί η τρόικα, με την κυβέρνηση όμως να αντιστέκεται και να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε νέες μειώσεις.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειστών μας τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά στην άρνησή της για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

«Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις», διαβεβαίωσε στέλεχος του υπουργείου μετά από τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι «είμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων».

Το ίδιο στέλεχος τόνισε επίσης ότι οι συμφωνίες οι οποίες επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι καθοριστικής σημασίας και διέψευσε ότι υπάρχει θέμα αλλαγής της νομοθεσίας για το θέμα της ανταπεργίας.

Ειδικά για την μείωση των συντάξεων που ζητά η τρόικα, κύκλοι του υπουργείου εργασίας διαβεβαίωσαν ότι μειώσεις δεν πρόκειται να γίνουν και ότι τα σενάρια για το ασφαλιστικό περιλαμβάνονται στη μελέτη του ΚΕΠΕ, η οποία και βρίσκεται στη διάθεση των δανειστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είναι πολύ πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ σύντομα θα κατατεθεί διάταξη με την οποία θα επανέρχονται στον Οργανισμό Διαιτησίας αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Τα κρίσιμα ραντεβού με την τρόικα θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) θα συναντηθούν στις 10:00 με την ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, στις 14:30 με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη και το απόγευμα στις 18:00 με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top