Θα πληρώνουμε τους φόρους στα... ΑΤΜ;

Κίνηση-ΜΑΤ εξετάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Ο θάνατος του 70χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή περιμένοντας στην... ουρά για τον ΕΝΦΙΑ στην Θεσσαλονίκη, αλλά και η γενικότερη ταλαιπωρία των φορολογουμένων τις τελευταίες ημέρες για την πληρωμή των φόρων, φαίνεται πως συγκίνησαν και την κυρία Κατερίνα Σαββαϊδου.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται λοιπόν σε συζητήσεις με τις τράπεζες, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, αλλά και άλλων φόρων που εξοφλούνται με σχετική περιοδικότητα.Για παράδειγμα, εξετάζεται αν θα μπορούσαν να γίνουν πληρωμές μέσω των ATM ή μέσω των ειδικών μηχανημάτων πληρωμής λογαριασμών και πιστωτικών καρτών που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά τραπεζικά καταστήματα.

Την ίδια ώρα, πηγές της ΓΓΔΕ εμφανίζονται καθησυχαστικές όσον αφορά την χρέωση που εμφανίστηκε στους προσωπικούς λογαριασμούς στο Taxisnet για όσους πλήρωσαν εμπρόθεσμα στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω του συστήματος ΔΙΑΣ δεν εμφανίζεται η πληρωμή, αλλά η προσαύξηση λόγω ληξιπρόθεσμου χρέους. Οι προσαυξήσεις αυτές οφείλονται σε σφάλμα του συστήματος και θα διορθωθεί όπως λένε σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top