"Κλείδωσε"το προσχέδιο του προϋπολογισμού(Τι φοροελαφρύνσεις έχει;)

Ολοκληρώθηκε το ραντεβού για τα δημοσιονομικά-Η τρόικα βλέπει Βρούτση

"Κλείδωσε"το προσχέδιο του προϋπολογισμού(Τι φοροελαφρύνσεις έχει;)

​«Κλείδωσε» το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην τετράωρη συνάντηση που είχε σήμερα το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, στο προσχέδιο θα υπάρχει γραπτή αναφορά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κοστολόγηση για τις επιπλέον κινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα περιλαμβάνονται οι εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και περισσότερες δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως φέτος για τρίτη χρονιά η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον δημοσιονομικό στόχο, πως υπάρχουν τρόποι να επιτευχθούν οι στόχοι και της επόμενης χρονιάς σε συμφωνία με την τρόικα και χωρίς νέα μέτρα.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο υπουργείο επαναλαμβάνουν πως σε αυτή την διαπραγμάτευση θα "στρωθεί" το έδαφος για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, πηγαίνουν πολύ καλά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης το βράδυ της Τετάρτης αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης συζητά αυτή την ώρα με την τρόικα το ασφαλιστικό και το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top