Το καλό νέο της ημέρας: Ξεκινούν και πάλι οι συμψηφισμοί της εφορίας!

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα ανενεργά μπλοκάκια;

Το καλό νέο της ημέρας: Ξεκινούν και πάλι οι συμψηφισμοί της εφορίας!

Καλά είναι τα νέα για τους φορολογούμενους καθώς ξεκινούν εκ νέου οι συμψηφισμοί μεταξύ απαιτήσεων και οφειλών τους στην Εφορία, που είχαν σταματήσει λόγω ΕΝΦΙΑ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Τι σημαίνει αυτό; Όποιος πχ. χρωστά τις υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και δικαιούται επιστροφής φόρου, ξεμπλοκάρει.

Παράδειγμα: Έστω φορολογούμενος που χρωστά 200 ευρώ ΕΝΦΙΑ αλλά δικαιούται να πάρει επιστροφή 500 ευρώ, θα εισπράξει τελικά τη διαφορά δηλαδή τα 300 ευρώ και θα έχει πληρωμένο και τον ΕΝΦΙΑ.

Η μεγάλη αλλαγή πάντως αφορά στην πρόθεση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων να εισηγηθεί την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όσους έχουν ανενεργό το μπλοκάκι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Σαββαΐδου θα εισηγηθεί να μην χρεώνονται με τα 650 ευρώ που είναι το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις όλοι αυτοί που δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν δουλεύουν πια ως ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν εκδίδουν κανένα παραστατικό.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας θα προχωρήσει και στην άμεση διόρθωση του λάθους του συστήματος του TAXISNET να εμφανίζει τους φορολογούμε��ους που έχουν πληρώσει κανονικά και εμπρόθεσμα ως οφειλέτες με ληξιπρόθεσμη οφειλή και να τους επιβάλλει και προσαύξηση.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top