Νέο Σύστημα Είσπραξης ΦΠΑ: Τι θα γίνει με τις μεταχρονολογημένες επιταγές;

Εγκύκλιος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζει το τοπίο

​Προβληματισμένοι είναι πολλοί έμποροι και επαγγελματίες μετά την έκδοση της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ (που ισχύει από χθες 1η Οκτωβρίου 2014) καθώς δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο τι θα γίνει με όσους λαμβάνουν μεταχρονολογημένες επιταγές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όταν λαμβάνεται μια επιταγή, ακόμη και αν είναι μεταχρονολογημένη θεωρείται ότι το τιμολόγιο έχει εξοφληθεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι θα εξοφληθεί αργότερα όταν λήξει η επιταγή, αν βεβαίως εξοφληθεί.

Με απλά λόγια, αν ένας επιχειρηματίας λάβει μια μεταχρονολογημένη επιταγή θεωρείται ότι έχει εισπράξει τον ΦΠΑ και θα πρέπει το επόμενο τρίμηνο ή τον επόμενο μήνα να τον αποδώσει.

Υπάρχει ωστόσο η πρόβλεψη πως αν τελικά η επιταγή αποδειχθεί ακάλυπτη και σφραγιστεί στην τράπεζα, τότε και μόνο τότε δεν καταβάλλεται ο ΦΠΑ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top