ΑΥΤΟΙ είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου

Από πού θα προκύψουν οι 5.500 απολύσεις που απομένουν μέχρι το 2014

​Το θέμα των απολύσεων έπεσε επιτακτικά στο τραπέζι των χθεσινών διαπραγματεύσεων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, με τον υπουργό να παρουσιάζει τον προγραμματισμό για την εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων από το Δημόσιο για τη χρονιά 2014 – 2015.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 5.500 χιλιάδες απολύσεις που απομένουν μέχρι το 2014, μπορεί να παραταθούν για τους δύο πρώτους μήνες του 2015 και θα προέλθουν από την παρακάτω δεξαμενή:

1.800 συμβασιούχοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και με επίσπευση των διαδικασιών τέθηκαν πλέον εκτός Δημοσίου (υπό έγκριση από τους δανειστές να ενταχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις).
850 υπάλληλοι από τη μείωση των μεγεθών των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών
150 υπάλληλοι από τη μείωση των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Πολιτισμού

Όσο για τις υπόλοπες 2.610 απολύσεις που απομένουν θα προκύψουν από:

• Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου
• Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων
• Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται, έχοντας κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών
• Από όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και δεν θα πετύχουν τη μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα, μέχρι τη λήξη της οκτάμηνης παραμονής τους στο πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top