Μικρή πτώση στην τιμή του γάλακτος

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Μικρή πτώση στην τιμή του γάλακτος

​Δύο εβδομάδες μετά την συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας και του λιανεμπορίου, φαίνεται πως η τιμή του γάλακτος παίρνει αμυδρά μεν αλλά σταθερά την κατιούσα.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που επισκέφθηκε την Τετάρτη την κεντρική αγορά, εμφανίστηκε ικανοποιημένος: «Κοιτάξαμε το γάλα πρώτη προτεραιότητα που πίνει όλος ο λαός. Το γάλα σήμερα έχει κατέβει 5-10% οριζόντια και μόνιμα, Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα που κάνουν 15-17% έκπτωση».

Η κίνηση μάλιστα στην οποία προχώρησε γνωστή βιομηχανία γάλακτος να μειώσει τις τιμές στο γάλα κατά 5 λεπτά από τις 22 Σεπτεμβρίου, βρήκε μιμητές και από άλλες γαλακτοβιομηχανίες αλλά και από το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλεπόταν ότι έως το τέλος του 2014 οι τιμές του γάλακτος θα έπρεπε να μειωθούν διαφορετικά το υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

Έτσι σε τιμοληψία που πραγματοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, το φρέσκο γάλα γνωστής εταιρείας στις 5/9 πωλούνταν προς 1 ευρώ και 48 λεπτά το λίτρο και στις 29/9 η τιμή του μειώθηκε κατά 9 λεπτά.

Πτώση της τιμής πραγματοποίησε και άλλη εταιρεία που πωλούσε το γάλα 1,24 ευρώ και έριξε την τιμή του στο 1 ευρώ και 18 λεπτά, δηλαδή κατά 4,8%. Άλλη εταιρεία συρρίκνωσε την τιμή κατά 5 λεπτά το λίτρο δηλαδή 3,6%.

Τέλος υπήρξε και γνωστή εταιρεία που διατήρησε τις τιμές, χωρίς να κάνει καμία μείωση τιμών.

Οι γαλακτοβιομηχανίες διαμηνύουν πως δεν έχουν περιθώρια για μεγάλες μειώσεις τιμών μετακυλίοντας τις όποιες πρωτοβουλίες για «ψαλίδισμα» του κόστους και στα σούπερ μάρκετ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top