ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ προστίμων: Πως τιμωρεί η εφορία αν δεν πληρώσετε;

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ προστίμων: Πως τιμωρεί η εφορία αν δεν πληρώσετε;

​Εξοντωτικά και μη εισπράξιμα θεωρούν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών τα πρόστιμα που επιβάλει η εφορία σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους. Και έχει εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τη δραστική μείωσή τους προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν από τους φορολογούμενους.

Αν ένας φορολογούμενος καθυστερήσει να εξοφλήσει έναν φόρο για δυο μήνες του επιβάλλεται πρόστιμο 10%.

Για 12 μήνες επιβάλλεται πρόστιμο 20% και για 24 μήνες 30%.

Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος αφήνει απλήρωτο ΕΝΦΙΑ 1.000 ευρώ θα του επιβληθεί μετά από δυο μήνες πρόστιμο 100 ευρώ, μετά από 12 μήνες 200 και μετά από 24 μήνες 300 ευρώ.

Για την καθυστέρηση έστω και μια ημέρα στην απόδοση ενός παρακρατούμενου φόρου όπως είναι ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών το πρόστιμο είναι 100%.

«Τα πρόστιμα για τους φόρους δεν πρέπει να είναι εξοντωτικά για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν», αναφέρουν κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αντιμετωπίζει ηπιότερα τους μικροφειλέτες φόρων ενώ δεν θα δείξει επιείκεια σε όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Έρχονται αγωγές για καταδολίευση του δημοσίου σε όσους χρωστούν στην εφορία και μεταβίβασαν σκοπίμως τα περιουσιακά τους στοιχεία ενώ ήδη στο Κέντρο Φορολογούμενων μεγάλου πλούτου δημιουργείται ειδικό σώμα ελέγχου για τους εύπορους που θα ελέγχονται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Στο μέτωπο του ΕΝΦΙΑ οι ��κπτώσεις στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνους, ανάπηρους και όσους έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πρόκειται να δοθούν με αυτόματη έκδοση νέου εκκαθαριστικού εντός του Οκτωβρίου.

Οι δόσεις που θα έχουν ήδη πληρώσει οι φορολογούμενοι θα αφαιρεθούν από το νέο ποσό που θα προκύψει μετά την εκκαθάριση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top