Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για πρόσληψη 5.000 ανέργων-ΑΝΟΙΓΕΙ την επόμενη εβδομάδα!

Σε ποιους ανέργους απευθύνεται – Από 25 έως 66 ετών το ηλικιακό όριο

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας από 25 έως 66 ετών σε θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης ανοίγει την επόμενη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Τρίτη 7/10 και ωφελούμενοι θα είναι οι άνεργοι που:

• Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους
Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης
• Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας
• Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, η συνολική διάρκειά του είναι οι δώδεκα μήνες, ενώ δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία καθώς το πρόγραμμα θα μείνει ανοικτό μέχρι να καταληφθούν όλες οι κενές θέσεις.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δικαιούχοι είναι όλοι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με τον όρο να μην έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top