Καλό μήνα: Έρχονται νέα εκκαθαριστικά με εκπτώσεις για ΕΝΦΙΑ

Ψαλιδισμένη η δόση του φόρου που θα πληρωθεί στα τέλη του μήνα

Καλό μήνα: Έρχονται νέα εκκαθαριστικά με εκπτώσεις για ΕΝΦΙΑ
Μπορεί οι φορολογούμενοι να μη συνήλθαν καλά-καλά από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο Οκτώβριος, όμως, είναι εδώ και φέρνει τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων.

Οι ειδήσεις είναι ευχάριστες ωστόσο, καθώς τα νέα εκκαθαριστικά που θα αναρτηθούν στο Taxisnet θα έχουν ψαλιδισμένο φόρο.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές να δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειαστεί οι φορολογούμενοι να κάνουν τίποτα, ώστε να αποφευχθεί ένας ακόμα γύρος ταλαιπωρίας και αναστάτωσης.

Οι μειώσεις αφορούν εισοδηματικά αδύναμους. Με κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας, η έκπτωση που θα χορηγείται είναι από 50% έως και 100%, με την πλήρη απαλλαγή να ισχύει μόνο για φορολογούμενους με τρία ή περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, σύμφωνα με τα Νέα.

Η ΓΓΔΕ έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία και για τα εισοδήματα και για την περιουσιακή κατάσταση, τα δύο βασικά κριτήρια, δηλαδή, για τη χορήγηση των εκπτώσεων και αφήνεται να εννοηθεί ότι η εξεύρεση των δικαιούχων είναι απλή υπόθεση.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι φορολογούμενοι έχουν συμπληρώσει ελλιπώς το Ε9 ή θα χρειαστεί να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να αποτυπωθεί ορθά η περιουσιακή τους κατάσταση.

Το σύστημα για τις διορθώσεις θα ανοίξει σ��ις 30 Νοεμβρίου, επομένως ορισμένοι δικαιούχοι εκπτώσεων θα τις λάβουν ακόμα και τον Δεκέμβριο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top