Σας ενδιαφέρει: Στα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για κενά χωρίς ρεύμα ακίνητα

Πότε θα περάσουν στο σύστημα οι εκπτώσεις του φόρου

Σας ενδιαφέρει: Στα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για κενά χωρίς ρεύμα ακίνητα

Σε αναμονή βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που έχουν υποστεί κατολισθήσεις εξαιτίας φυσικών φαινομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κοινότητα Καυκωνίας στον νομό Αρχαίας Ολυμπίας.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι οι κάτοικοι θα δουν τις διορθώσεις μέσα στον Οκτώβριο, καθώς τότε θα ενημερωθεί το σύστημα με τις πληροφορίες από τη ΔΕΗ, κατά πόσο δηλαδή τα ακίνητα ηλεκτροδοτούνται ή όχι

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν δεν υπάρχει μετρητής, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταθέσουν τροποποιητική δήλωση στις αρμόδιες ΔΟΥ προκειμένου να λάβουν την έκπτωση.

Η νέα εκκαθάριση θα αφορά στην έκπτωση 20% για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τις εκπτώσεις 50% ή 100% για τις περιπτώσεις φορολογούμενων με πολύ χαμηλό εισόδημα, ανάπηρους, ανέργους, κ.λπ..

Η εφαρμογή του Ε9 για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων χωρίς πρόστιμα θα ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης.

Η έκπτωση 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα ισχύσει για αποπερατωμένα κτίσματα τα οποία έχουν ρευματοδοτηθεί, έχουν πάρει ρολόι και για οποιοδήποτε λόγο έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης για όλο ��ο έτος 2013 και σε καμία περίπτωση για ημιτελή κτίσματα καθώς και για ακίνητα που ουδέποτε έχουν ηλεκτροδοτηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top