ΕΝΦΙΑ: Μέχρι και με φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι δεν τον πληρώσουν

Μέχρι την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι και με φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι δεν τον πληρώσουν
Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη έχουν περιθώριο να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ακινήτων, χωρίς συνέπειες.

Όσοι δεν πληρώσουν, θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις και κινδυνεύουν ακόμα και με ποινή φυλάκισης.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη.

Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει τη πρώτη δόση;

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έλθει αντιμέτωπος με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Aν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν ε��οφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης .

Πρόστιμα και προσαυξήσεις υπάρχουν και για τις επόμενες δόσεις. Για την ακρίβεια θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί, 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.

«Πέρα από αυτό, αν το ποσό υπερβαίνει τα 5000 ευρώ και δεν πληρωθεί σε 4 μήνες από εκεί και πέρα υπάρχει το αυτόφωρο το οποίο έχει ποινή μέχρι 12 μήνες αν το ποσό υπερβαίνει τις 10 χιλιάδες έχει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μήνες πάνω από 50.000 έχει τουλάχιστον 12 μήνες φυλάκιση και πάνω από 150.000 τουλάχιστον 3 έτη» τονίζει στο STAR o πρόεδρος των Φοροτεχνικών Αττικής, Δημήτρης Τσαμόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους έχουν τη δυνατότητα, υπάρχει και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μέσω πιστωτικής κάρτας σε έως 12 άτοκες δόσεις, αρκεί στη πιστωτική σας να υπάρχει το απαραίτητο πιστωτικό υπόλοιπο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top