ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τις κάρτες ανεργίας: Ηλεκτρονικά θα γίνεται η ανανέωση τους

Τι "κερδίζουμε" απ'την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τις κάρτες ανεργίας: Ηλεκτρονικά θα γίνεται η ανανέωση τους

​Ένα μαρτύριο που για χρόνια ταλαιπωρούσε εκατομμύρια Έλληνες φτάνει στο τέλος του. Οι ουρές στον ΟΑΕΔ για την ανανέωση των καρτών ανεργίας θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν, καθώς από δω και στο εξής οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του οργανισμού θα μπορούν να τις ανανεώνουν ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει και το αρμόδιο υπουργείο, τα οφέλη από την ψηφιακή υπηρεσία θα είναι πολλά. Δεν είναι μόνο ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι απαλλάσσονται από το "περίμενε" και κερδίζουν χρόνο, ταυτόχρονα χιλιάδες εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ αποδεσμεύονται από καθημερινές διοικητικές διαδικασίες και έτσι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν "focus" στην κατάρτιση συγκροτημένων "Ατομικών Σχεδίων Δράσης "για την ένταξη ή επανένταξη των ανέργων στην απασχόληση.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι περίπου 140.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας θα συνεχίσουν να προσέρχονται αυτοπρόσωπα στις υπηρεσίες του Οργανισμού «για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top