Το έχει πάρει πάνω του ο Ντράγκι: Είμαστε έτοιμοι και για νέα παρέμβαση!

Καλεί τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να προωθήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Έτοιμος για νέα παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο χαμηλός πληθωρισμός δηλώνει ο Μάριο Ντράγκι.

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε μη συμβατικά εργαλεία στο πλαίσιο της εντολής μας και να αλλάξουμε το μέγεθος ή τη σύνθεση των μη συμβατικών παρεμβάσεών μας, εάν υπάρξει ανάγκη, ώστε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους μίας παρατεταμένης περιόδου χαμηλ��ύ πληθωρισμού» δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στην οικονομική εφημερίδα της Λιθουανίας Verslo Zinios.

Στη συνέχεια, ο «Σούπερ Μάριο» κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προωθήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: «Πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να προωθήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να ακυρώσουν την πρόοδο που καταγράφηκε στη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά οφείλουν να εκμεταλλευτούν κάθε μέσον για να καταστήσουν τη δημοσιονομική πολιτική περισσότερο φιλική προς την οικονομική ανάπτυξη».

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η οικονομία της ευρωζώνης θα εμφανίσει χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης: «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έχουμε λάβει για την θερινή περίοδο, οι οικονομικές συνθήκες είναι κάπως υποτονικότερες από ό,τι περιμέναμε. Συνολικά, ωστόσο, αναμένουμε χαμηλού ρυθμού ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top