«Κούρεμα» στο πλεόνασμα για να μειωθούν οι φόροι εξετάζει η κυβέρνηση

Τι προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού;

«Κούρεμα» στο πλεόνασμα για να μειωθούν οι φόροι εξετάζει η κυβέρνηση

​Μείωση στο πρωτογενές πλεόνασμα κατά 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε στους δανειστές, ώστε να μπορέσει ο λαός να πάρει τις περιβόητες «ανάσες» που τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ και να υπάρξει μείωση φόρων.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, το πρωτογενές πλ��όνασμα για το 2015 κουρεύτηκε αρκετά και αντί να είναι στο 3% του ΑΕΠ, να είναι στο 2,3%.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να επιτευχθεί η ενσωμάτωση των φοροελαφρύνσεων και να αντιμετωπιστεί η μεγάλη υστέρηση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Με τη μείωση λοιπόν αυτή εκτιμάται ότι θα γίνει εφικτό να συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, η μείωση κατά 30% του φόρου στα καύσιμα, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και η αύξηση στις αποδοχές των ενστόλων.

Πάντως η κυβέρνηση κρατά μικρό καλάθι, αφού οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν επιτακτικά την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας με κυριότερες το ενιαίο μισθολόγιο και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top