«Καπνός» 1 εκατ. θέσεις εργασίας λόγω κρίσης!

Νέοι, γυναίκες και εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας τα μεγάλα θύματα

«Βαρύ φόρο» όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και την ανεργία πληρώνει η Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν από την αρχή της κρίσης, η οποία «έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους νέους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του φυπουργού, ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009 και το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014, χάθηκαν 1.061.900 θέσεις εργασίας, ενώ οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 865.600, φτάνοντας τα 1.342.300 άτομα.

Ωστόσο, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι, ήδη, από τα μέσα του 2013 η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχει σταθεροποιηθεί, καθώς η ανοδική ορμή του ποσοστού ανεργίας ανακόπηκε και ο μηνιαίος ρυθμός μεταβολής του αριθμού των ανέργων πέρασε σε αρνητικά επίπεδα.

Ο ίδιος, έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας που στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, τη συνεπή εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Σχεδίου της χώρας και την άμεση στήριξη των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top