Μας δίνει «στεγνά» η Κομισιόν: Το Ελληνικό Δημόσιο ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της Ευρώπης!

Τόσο σε ύψος οφειλών όσο και στην καθυστέρηση των πληρωμών

Κάτι που... ξέρουμε λίγο-πολύ όλοι εντός της Ελλάδας διαπίστωσε η Κομισιόν.

Σε έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατατάσσει το Ελληνικό Δημόσιο στην κορυφή της λίστας με τους... μπαταχτσήδες της Ευρώπης, τόσο όσον αφορά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές όσο και στο ύψος των οφειλών!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση της διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κρατικό «φέσι» προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις άγγιξε το 2013 τα 350 εκατ. ευρώ (0,9% του ΑΕΠ). Ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ το μικρότερο εκτιμώμενο κόστος καθυστέρησης πληρωμών το κατέχει η Φινλανδία (0,005% του ΑΕΠ).

Όσον αφορά την καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλών, η Ελλάδα παίρνει το χρυσό με 114 ημέρες κατά μέσο όρο, και οι «una faccia una razza» Ιταλία έρχεται δεύτερη με 90 μέρες, ενώ η πιο συνεπής χώρα της Ευρώπης είναι η Γερμανία με εξόφληση σε λιγότερο από 20 ημέρες,

Μάλιστα, η έκθεση επισημαίνει ότι ο χρόνος αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου διπλασιάστηκε στην Ελλάδα την τελευταία 6ετία λόγω της κρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top