ΕΝΦΙΑ σε έως και 12 άτοκες δόσεις!

Βήμα-βήμα η διαδικασία εκτύπωσης της ειδοποίησης

ΕΝΦΙΑ σε έως και 12 άτοκες δόσεις!
Ακόμη και σε δώδεκα άτοκες δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.

Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει έως το τέλος Σεπτεμβρίου να εξοφλήσουν την πρώτη από τις έξι δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Για γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει πρώτα να εκτυπώσουν τη σχετική ειδοποίηση από το Τaxisnet.

Ειδικότερα:

  • Το πρώτο βήμα είναι η πρόσβαση στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και η επιλογή υποβολή δήλωσης Ε9 στις υπηρεσίες προς πολίτες. Στη συνέχεια πρέπει να εισαχθούν οι προσωπικοί κωδικοί του Τaxisnet που έχει κάθε φορολογούμενος.

  • Στη συνέχεια επιλέγουμε είσοδος στο σύστημα περιουσιολογίου και εμφανίζετα το μενού του Ε9.

  • Στη δεξιά κολώνα ο φορολογούμενος θα πρέπει να επιλέξει την εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το 2014.

  • Θα εμφανιστεί το εκκαθαριστικό με την ανάλυση του φόρου για κάθε ακίνητο. Επίσης, θα πρέπει για να πληρώσουν το φόρο να κάνουν και την επιλογή «στοιχεία δόσεων ΕΝΦΙΑ» όπου θα εμφανιστεί η αναλυτική ειδοποίηση με τις έξι δόσεις.

  • Με αυτή την ειδοποίηση μπορεί να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ στην τράπεζα.


Κάθε δόση του ΕΝΦΙΑ μπορεί να εξοφληθεί σε έως και 12 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει επαρκές πιστωτικό όριο στην κάρτα.


Τι γίνεται με τις εκπτώσεις ή αν κάποιος έχει πληρώσει τον «αρχικό» ��ΝΦΙΑ

«Όποιος έχει πληρώσει κάποιο ποσό από τα αρχικά εκκαθαριστικά που είχαν εκδοθεί τον Αύγουστο, θα δει ότι αυτό έχει μειώσει την ταυτότητα πληρωμής του στο Taxisnet. To ίδιο θα συμβεί και με τις εκπτώσεις που θα μειώσουν αναλογικά τον φόρο» τονίζει στο STAR ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Καραγρηγορίου.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR...
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top