ΕΒΕΑ: Το 55% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει φόρους

Επιφυλακτικοί απέναντι σε Σαμαρά και Τσίπρα

​Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες με τις οικονομικές εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπως φαίνεται από το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ.

Η έρευνα του ΕΒΕΑ διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα, το διάστημα 16 – 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Το 55% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλαν τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, ενώ μόλις το 29% έχει αντίθετη άποψη.

Όσον αφορά στη δυνατότητα εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, ενώ μόλις το 26% θεωρεί ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι εφαρμόσιμες. Μάλιστα ένα 15% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Εντύπωση προκαλεί το ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό των πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το 55% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ μόλις το 41% αυτών θεωρεί ότι θα μπορέσει στο μέλλον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Σε ότι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 22% δηλώνει αισιόδοξο για την μελλοντική εξέλιξή της, όμως το ποσοστό των απαισιόδοξων αγγίζει το 57% αν και μειώθηκε κατά πολύ από το 65% που ήταν σε προηγούμενη μέτρηση.

Τέλος σε ότι αφορά στην πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, μόνο το 20% δήλωσε αισιόδοξο ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί, ενώ το 60% δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δουν φως στο τούνελ σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top