Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ με τους μισθούς στο Δημόσιο: Θα ξεκινούν από 586 ευρώ

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης;

​Απολαβές ιδιωτικού τομέα φέρνει ο νέος μισθολογικός χάρτης που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, φέρνοντας τα πάνω κάτω στα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η τρόικα εκτός από την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο και των μπόνους που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θέτει ξανά ζήτημα προσλήψεων νέων υπαλλήλων με όρους ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, ζητά, οι νέες προσλήψεις από εδώ και π��ρα να γίνονται με όρους ιδιωτικού τομέα, ώστε να εφαρμόζεται και το ανάλογο μισθολόγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας νέος εργαζόμενος στο Δημόσιο που θα ανήκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα αμείβεται με 586 ευρώ το μήνα.

Επίσης, ο μισθός για έναν εργαζόμενο με απολυτήριο Λυκείου θα είναι στα 619 ευρώ και οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αμείβονται με 749 – 787 ευρώ το μήνα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα χαίρουν του προνομίου της μονιμότητας. Αντίθετα για δύο χρόνια ο κάθε εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι υπό μαθητεία και υπό δοκιμή.

Μετά τα δύο χρόνια, ο υπάλληλος θα κριθεί αν είναι κατάλληλος για τη θέση και μόνο τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει τον μισθό που προβλέπεται από το σχετικό μιθολόγιο.

Το νέο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση παρουσιάστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασαν έντονα. Παρ’ όλ’ αυτά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες επιταγές της τρόικας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top