Έρχονται αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τι μελετά η κυβέρνηση;

​Στο τραπέζι πλέον έχει πέσει η πρόταση της κατάργησης του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και τη διευκόλυνση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο νόμος Κατσέλη προβλέπει ακόμα και κούρεμα οφειλών και διάσωση της μίας και μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη. Με δεδομένο λοιπόν ότι θα πάμε σε ένα νέο πλαίσιο προστασίας από τους πλειστηριασμούς για τους μη έχοντες υπάρχει η σκέψη να καταργηθεί ο νόμος Κατσέλη και να πάμε στο νέο σύστημα προστασίας.

Η κυβέρνηση πάντως διευκρινίζει ότι η προσφυγή στο νόμο Κατσέλη είναι μι�� καθαρά δικαστική διαδικασία, γεγονός που σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει νομικά έξοδα και να αναλώσει χρόνο στις δικαστικές αίθουσες.

Αντίθετα το νέο πλαίσιο θα είναι μια εξωδικαστική διαδικασία και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνδιαλλαγούν με την τράπεζά τους και να μπορέσουν βάσει νόμου να γλιτώσουν το σπίτι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top