Έκκληση Βρούτση: Ας μείνει εκτός παροχολογίας το ασφαλιστικό

Στα 946,56 € η μέση σύνταξη – 166.000 οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων

«Τα δύο τελευταία χρόνια -με σχέδιο, οργάνωση και πολλή δουλειά- καταφέραμε να βάλουμε το ασφαλιστικό σε στέρεες βάσεις. Είναι απογοητευτικό, λοιπόν, να μπαίνει το ασφαλιστικό με τόση επιπολαιότητα στη λίστα της ακατάσχετης παροχολογίας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της παρουσίασης των στοιχείων της 16ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ» για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.655.890 άτομα, η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 2,316 δισ. ευρώ ενώ η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 946,56 ευρώ.

Η δαπάνη στο πρώτο εννεάμηνο κινείται εντός στόχων αφού από προϋπολογισθείσα καταβολή 75% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 74,90% (20,766 δισ. ευρώ).

Όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 166.692, ενώ ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 175.664.

«Το ασφαλιστικό πρέπει να παραμείνει μακριά από την πολιτική και κομματική αντιπαράθεση, μακριά από τις εκλο��ικές σκοπιμότητες. Είναι ένα εθνικό θέμα και απαιτεί σοβαρότητα. Και τις επιπολαιότητες τις έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top