Ρέγκλιγκ: Το ΔΝΤ δεν θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα

Τι είπε για το μέλλον της χώρας μας ο επικεφαλής του ESM/EFSF

Το ΔΝΤ δεν θα φύγει ούτε από την ΕΕ ούτε και από το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο στο ευρωπαϊκό του σκέλος λήγει στα τέλη του 2014, ακόμα και χωρίς να εκταμιευθούν τα χρήματα της τελευταίας δόσης, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να χαθούν. Αυτό απάντησε ο επικεφαλής του ESM/EFSF Κλάους Ρέγκλιγκ σε ερώτηση της Realnews σχετικά με το μέλλον του μνημονίου στην Ελλάδα και τον έλεγχο της τρόικας.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ απέρριψε παράλληλα τα σενάρια που ήθελαν το ΔΝΤ να αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα και το ποσοστό του να εξαγοράζεται από του εταίρους. Αφού χαρακτήρισε το ενδεχόμενο απίθανο, ξεκαθάρισε ότι μετά τον Δεκέμβρη θα απαιτηθεί επέκταση του προγράμματος για να λάβει η Ελλάδα τα υπόλοιπα χρήματα που απομένουν στον λογαριασμό της.

Τέλος, φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον ξεκαθαρίζοντας ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις τότε ��α είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε 5 χρόνια.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μιλώντας σήμερα στο Bloomberg, είπε ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται να πάρει όλα τα κεφάλαια που διαθέτει το ΔΝΤ εάν δεν τα χρειάζεται: «Η Ελλάδα μπορεί πάντα να πει ότι δεν θέλει περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ, διότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να λάβει όλα τα χρήματα από το Ταμείο».

Του Θάνου Αθανασίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top