«Μυαλό-ξυράφι» άμα είναι να κλέψουμε την εφορία: Πως κρύβουν οι Έλληνες τις πισίνες

Δείτε το πιο διαδεδομένο κόλπο για να γλιτώσουν το τεκμήριο

Άμα είναι να γλιτώσουμε φόρους, ως λαός δεν έχουμε αντίπαλο στην εφευρετικότητα! Ορισμένοι, προκειμένου να κλέψουν την εφορία, επιστράτευσαν ακόμη και στρατιωτικό εξοπλισμό!

Όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν στο πλαίσιο των πρώτων μέτρων του μνημονίου αποφασίστηκε να επιβληθούν τσουχτερά τεκμήρια διαβίωσης και να επιβληθεί και φόρος πολυτελούς διαβίωσης με βάση το τεκμήριο σε όσους είχαν στην κατοχή τους πισίνες και αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών. Η απόκρυψη από την εφορία οχημάτων υψηλού κυβισμού είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη (θυμηθείτε την περίπτωση Λιάπη με την κυκλοφορία του οχήματος με πλαστές πινακίδες).

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις πισίνες. Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι πολύ μεγάλος αριθμός από τις πισίνες που βρίσκονται στη χώρα είναι αδήλωτες τόσο στην πολεοδομία όσο και στην εφορία.

Έτσι, αποφασίστηκε να επιστρατευτεί η βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα της εφαρμογής του Google Earth. Μάλιστα, οι πρώτοι έλεγχοι ήταν απόλυτα επιτυχημένοι καθώς καταγράφηκαν περίπου 500 πισίνες εκ των οποίων οι 176 ήταν αδήλωτες.

Η δημοσιοποί��ση του θέματος, ωστόσο, είχε άμεση επίδραση σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε όσους είχαν αδήλωτη πισίνα. Και κάπως έτσι, πολλοί οδηγήθηκαν στην ιδέα του καμουφλάζ!

Ο πιο διαδεδομένος είναι η χρήση της τέντας παραλλαγής που χρησιμοποιείται κατά τις στρατιωτικές εκστρατείες. Είναι ένα ειδικό ύφασμα με πολλές τρύπες και χρώματα παραλλαγής του στρατού. Το υλικό αυτό είναι ειδικό για να μην μπορεί να εντοπιστεί τι κρύβεται από κάτω καθώς φαίνεται σαν πρόκειται για έδαφος. Άλλοι πραγματοποιούν πιο μόνιμες κατασκευές με πτυσσόμενες τέντες.

Κι αν αναρωτιέστε, τι κερδίζει όποιος κρύβει την πισίνα του, ας πάρουμε ενδεικτικά έναν φορολογούμενο με πισίνα 50 τ.μ.. Το τεκμήριο που τον επιβαρύνει ανέρχεται σε 8.000 ευρώ, εν�� ο ετήσιος φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος διαμορφώνεται στο 10% επί του τεκμηρίου ανέρχεται σε 800 ευρώ…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top