ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΠΟΡΑ:«Βροχή» πέφτουν οι προσφυγές στο ΣτΕ για τον ΕΝΦΙΑ

Τα παράλογα συνεχίζονται,αλλά οι εκπτώσεις ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΠΟΡΑ:«Βροχή» πέφτουν οι προσφυγές στο ΣτΕ για τον ΕΝΦΙΑ

​«Βροχή» πέφτουν οι προσφυγές φορολογουμένων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ. Βασικό επιχείρημα των αγανακτισμένων ιδιοκτητών ��ίναι οι φουσκωμένες αντικειμενικές αξίες. Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εκδικάσει την υπόθεση σε πιλοτική δίκη, το αποτέλεσμα της οποίας θα αποτελεί "μπούσουλα" για όλες τις προσφυγές σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα ξεκινά η επανεκκαθάριση του φόρου για αυτές τις κατηγορίες, ενώ στο taxisnet εμφανίζονται ήδη οι έξι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ!

Παράλληλα, μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να δοθούν και οι εκπτώσεις φόρου για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Έκπτωση 50% δικαιούνται όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό, έως 9.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Το περιουσιακό κριτήριο ακινήτων είναι 85.000 ευρώ για τον άγαμο, 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και 200.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά. Για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και τους ανάπηρους σε ποσοστό άνω του 80%, δεν υπάρχει περιουσιακό κριτήριο, αλλά μόνο εισοδηματικό. Το εισόδημά τους το 2013 δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Οι εκπτώσεις για όσους τις δικαιούνται θα γίνουν αυτόματα και θα ξεκινήσουν σταδιακά από το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top