Στα 3,2 δισ. το πλεόνασμα του 7μήνου

Υποχώρησαν στα 4.6 δις οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου

Στα 3,2 δισ. το πλεόνασμα του 7μήνου

Πρωτογενές ��λεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014 όταν πέρυσι στο ίδιο διάστημα το πλεόνασμα ήταν στο 1,8 δισ. ευρώ.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας σταθεροποιούνται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Δημιουργείται, έτσι, η αναγκαία βάση για ανάπτυξη της οικονομίας με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι θέλει και μπορεί να ξεφύγει από το ανηφορικό και, κυρίως, στενό «τούνελ» στο οποίο βρέθηκε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν χθες από το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα κατά την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών στο Παρίσι και αποτελούν τη βάση για να διεκδικήσει η κυβέρνηση φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον μήνα Ιούλιο 2014, επετεύχθη σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (συμπεριλαμβανομένων και των επιστροφών φόρων) διαμορφώθηκαν σε 4,6 δισ. ευρώ από 5,2 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2014, μειωμένες κατά 600 εκατ. ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top