Το «έναντι»... σώζει τις κατασχέσεις

Πως θα υψώσετε ασπίδα με έναντι καταβολές

Σώστε τις κατασχέσεις σας με… έναντι!

Οι «έναντι» πληρωμές που φτάνουν να αντιστοιχούν σχεδόν στο 50% των εσόδων που εισπράττονται από όσους ακόμη παραμένουν σε ρύθμιση και μπορούν να πληρώνουν υπέρογκες μηνιαίες δόσεις.

Αποτελούν έναν άτυπο διακανονισμό μεταξύ οφειλετών και ασφαλιστικών ταμείων με την προϋπόθεση ότι όσοι δεν είναι σε ρύθμιση ή έχουν βγει εκτός ρύθμισης, θα δίνουν κάθε μήνα ένα ποσό έναντι της υπόλοιπης
ανεξόφλητης οφειλής τους προκειμένου να αξιολογηθούν θετικά και να μη συμπεριληφθούν στη λίστα των υποψηφίων για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Το μέτρο εξυπηρετεί όσους δεν χρειάζονται να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, από τη στιγμή που δεν εντάσσονται στη ρύθμιση χρεών.

Ξεκινούν από 50 ευρώ το μήνα όταν πρόκειται για μικρό ύψος οφειλής (πχ. 5.000 ευρώ) ενώ για μεγαλύτερα ποσά η δόση καθορίζεται ως ποσοστό της συνολικής οφειλής.

Το μόνο ταμείο που δεν εφαρμόζει τον διακανονισμό με έναντι πληρωμές είναι ο ΟΑΕΕ και αυτός είναι ο λόγος που αποστέλλει μαζικά και κατά χιλιάδες τα ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες του με την προειδοποίηση ότι αν δεν ενταχθούν σε ρύθμιση, θα ληφθούν εις βάρος τους αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top