Τι «δώρο» ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για όσους θα κάνουν προσλήψεις

Μέρος του σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Τι «δώρο» ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για όσους θα κάνουν προσλήψεις

​Νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν νέο προσωπικό διατηρώντας, ταυτόχρονα, τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το μέτρο, το οποίο έχει συζητηθεί σε «κλειστές» συναντήσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της ηγεσίας του υπουργείου -υπό τη μορφή μιας «ρήτρας» για την απασχόληση- και «ανταλλάγματος» για τις «ελαφρύνσεις» - εντάσσεται στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας που «κλειδώνει» σήμερα Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Απα��χόλησης.

«Ο νέος κύκλος οικονομικής ανάπτυξης στον οποίο μπαίνει η ελληνική οικονομία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα δυνατό και μετρήσιμο μέρισμα απασχόλησης. Κανείς δεν θέλει μια άνευρη και αφυδατωμένη ευημερία των αριθμών, μια άνεργη ανάπτυξη... Πρώτα απ' όλα είναι η απασχόληση και η εργασία. Και αυτή ακριβώς η προτεραιότητα θα επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Δευτέρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης με συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις», δήλωσε στην Ημερησία ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης επιβεβαιώνοντας ότι τη διαπίστωση αυτή, για τη στήριξη της απασχόλησης, έκαναν όλοι οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΕ) που συμμετείχαν σε σύσκεψη του υπουργείου για την προετοιμασία της πρώτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

Την αναγκαιότητα να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός και συντονισμός των δράσεων και των διαθέσιμων πόρων για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερα υψηλής, ύστερα από την πολύχρονη κρίση, ανεργίας και της διασύνδεσης της αναπτυξιακής διαδικασίας με την απασχόληση, έχει διατυπώσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος με την πρωτοβουλία του οποίου συγκροτήθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου υποστηρίζει πως «η διάσταση της απασχόλησης θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται στο εξής».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top