Εδώ είναι τα λεφτά: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος από την παράνομη ενοικίαση εξοχικών

Πως γίνεται η διαδικασία – Δηλώνουν ως συγγενείς τους ενοικιαστές

Διαστάσεις μαμούθ παίρνει το φαινόμενο της παράνομης ενοικίασης εξοχικών στην Ελλάδα, αφού ο τζίρος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ ετησίως, προκαλώντας πονοκέφαλο στις αρχές.

Η «δουλειά» γίνεται μέσω ιστοσελίδων που κάνουν θραύση σε όλον τον κόσμο, όπως Airbnb, Tripping, Homeaway, Onefinestay, οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών σε πολλές χώρες.

Ήδη, στην Ελλάδα οι φορείς του τουριστικού κλάδου πιέζουν για ελέγχους των ιστοσελίδων όπου καταχωρούνται ακίνητα προς ενοικίαση.

Πως γίνεται η διαδικασία

Η επαφή ενοικιαστή και ενδιαφερόμενου γίνεται μέσω των συγκεκριμένων ιστότοπων, ενώ η πληρωμή γίνεται συνήθως ηλεκτρονικά μέσω PayPal και χωρίς το κράτος να μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη εκτεταμένης φοροδιαφυγής, αν και κάποιοι προτιμούν να πληρώνουν με μετρητά κατά τη διάρκεια της διαμονής.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο ιδιοκτήτης κάνει καταχώρηση του σπιτιού του εντελώς δωρεάν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Αναφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά του ενοικιαζόμενου χώρου, τη χρονική διάρκεια που θέλει να το ενοικιάσει καθώς και τις παροχές που προσφέρει.

Με βάση το ποσό της κράτησης, η προμήθεια της ιστοσελίδας μπορεί να είναι 3% που καλύπτει τα έξοδα πληρωμής, ενώ ο επισκέπτης πληρώνει από 6% έως 12%.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top