Ζούμε μεγάλες στιγμές: Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015!

Θα καθορίζεται ηλεκτρονικά το εισόδημα κάθε φορολογούμενου!

Τους τελευταίους μήνες ζωής τους μετρούν τα τεκμήρια διαβίωσης ύστερα από 36 χρόνια.

Στην ατζέντα της κυβέρνησης είναι η κατάργησή τους από το 2015 καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωρίζει ήδη τι έχει ο καθένας, ενώ μπορεί από το ύψος των ετήσιων δαπανών του να συμπεράνει το πραγματικό ελάχιστο εισόδημα του κάθε φορολογούμενου.

Η λεγόμενη αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας έχει γίνει πλέον εύκολη υπόθεση για τους ελεγκτές, καθώς όλα τα δεδομένα είναι πλέον ηλεκτρονικά, άρα εύκολα στην επεξεργασία και στη διασταύρωση.

Η συνταγή είναι απλή: Αν δηλώσεις 8.000 ευρώ εισόδημα, αλλά από τα στοιχεία που έχει ηλεκτρονικά η ΓΓΔΕ προκύπτει ότι πληρώνεις δόση στεγαστικού δανείου 500 ευρώ το μήνα, 60 ευρώ το μήνα για κινητό, 100 ευρώ για ρεύμα και νερό και 40 ευρώ για γυμναστήριο, κάτι δεν πάει καλά!

Εν ολίγοις, δηλώνεις 8.000 ευρώ αλλά από τα βασικά φαίνεται ότι χρειάζεσαι για να κινηθείς 8.400 ευρώ και μάλιστα χωρίς να έχουν υπολογιστεί δαπάνες διατροφής, ένδυσης, θέρμανσης…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top